Imprimeix

Corredora passant pels Rasos de Peguera

Aquest diuenge s'ha celebrat la Marató de Muntanya de Berga, amb un bon nombre de participants que han gaudit d'una de les proves més dures del calendari català. Diego Arroyo s'ha imposat a l'esprint sobre Just Sociats, segon, mentre que el jove Abel Cuadrench ha acabat tercer. En categoria femenina Laia Andreu ha estat la més ràpida per davant de Rosa Valls i Alba Xandri.

> Classificacions 2014

 

Els principals favorits, Just Sociats (CE Callús) i Dani Tristany (Mountain Runners) han encapçalat la prova amb decisió durant la primera meitat. Tristany però ha tingut problemes físics que l'han fet baixar el ritme, i finalment s'ha retirat. Semblava que Just Sociats tenia tots els números per arribar primer a meta, però en les últimes baixades Diego Arroyo (AE Matxacuca) s'ha anat aproximant fins a atrapar-lo i disputar-li la victòria a l'esprint final. Uns minuts més tard ha arribat el jove Abel Cuadrench (Mountain Runners), de només 18 anys, que tot i ser de categoria júnior s'ha col·locat tercer absolut.

Laia Andreu (CE Callús) en tot moment ha encapçalat la classificació femenina, però a pocs minuts de Rosa Valls i Alba Xandri, ambdues dels Mountain Runners. 

Enguany la Marató puntuava com a Campionat de Catalunya de Curses de Muntanya per equips FEEC. El còmput global de punt ha donat el campionat al CE Callús, amb molt poca diferència sobre els Mountain Runners. L'AE Matxacuca han estat tercers.

La Marató de Muntanya de Berga és una de les proves més dures del calendari, amb 42,5 km. i gairebé 3000 metres de desnivell per un terreny tècnic d'alta muntanya. Recorre les serres de la Figuerassa, Rasos de Peguera, Ensija i Queralt.

Simultàniament i compartint part del recorregut, també s'han disputat la Mitja (25 km / 1800 m.) i la Mini (15 km. / 800 m.) 

Fotografies de la Marató

Àlbums de fotos