Imprimeix

El PedraforcaJa queden pocs dies per la cursa més explosiva i alpina de Catalunya. En breu es tancaran les inscripcions i s'acabaran de posar a punt els darrers detalls per celebrar la prova. Des de l'organització volem fer arribar alguns consells que no per coneguts deixen de ser importants. Cal tenir en compte que la cursa és complicada tècnicament amb trams de grimpada i la vertiginosa baixada de la tartera. A més a més se celebra dins del Parc Natural Cadí-Moixeró, i cal ser molt respectuosos amb l'entorn. Les temperatures es preveuen molt altes i cal estar preparat.

Seguretat

La seguretat és la màxima preocupació de l'organització. Especialment per a les persones que no hagin fet mai la cursa, cal tenir en compte que les dificultats tècniques que representa. L'accés al coll del Verdet implica una grimpada per terreny aeri, on cal prestar molta atenció. Igualment la baixada per la tartera és molt dreta i relliscosa. Els corredors i corredores han de valorar a consciència les seves capacitats i actuar amb prudència. Aquesta mateixa setmana hi ha hagut diversos accidents al Pedraforca, i volem evitar que n'hi hagi el dia de la cursa. Sigueu prudents!

Per possibles incidències hi haurà un metge amb capacitat de moure's pel recorregut. També hi ha dues ambulàncies, una situada a l'arribada i l'altra al final de la tartera, a l'àrea recreativa. Igualment els diversos controls de la cursa disposen de farmacioles bàsiques.

Protegim l'entorn

La cursa es celebra en un espai doblement protegit: estem dins del Parc Natural Cadí-Moixeró i dins del Paratge Natural d'Interès Nacional del Massís del Pedraforca. És una zona on conflueixen cada cap de setmana molts excursionistes, corredors, escaladors i aficionats a la muntanya. Cal seguir estrictament el camí indicat, especialment en trams oberts com la tartera. Els participants que incompleixin aquesta norma seran automàticament desqualificats pels controls que l'organització tindrà en diversos punts. Igualment està absolutament prohibit llençar cap mena de brossa. Els gels, barretes o altres productes que els corredors portin s'hauran de marcar amb el seu número de dorsal. En cas que l'equip de desmarcatge trobi cap d'aquests elements provocarà la desqualificació del participant i la seva inhabilitació per a properes proves.

Calor i hidratació

Estem en ple estiu, i especialment el cap de setmana es preveu un augment de les temperatures. És important pels participants hidratar-se bé abans, durant i després de la prova. Al llarg del recorregut hi ha 6 controls amb avituallament líquid, dos d'ells també amb avituallament sòlid. Demanem a tots els participants que facin servir l'aigua per beure i no per tirar-se-la per sobre i refrescar-se. L'aigua dels controls de la part superior de la cursa s'ha de portar a l'esquena, per tant demanem consumir-la amb moderació i no malbaratar-la.

Solidaritat amb el Banc dels Aliments

A causa de la delicada situació econòmica del país, hi ha persones que necessiten ajuda per cobrir les necessitats familiars més bàsiques. Hem organitzat un punt de recollida de material de primera necessitat, sobretot menjar que no es faci malbé com pasta, arròs, conserves o llegums, i també productes d'higiene personal i domèstica. Demanem als corredors i corredores, als espectadors i a la gent de Saldes i rodalies que contribueixin en la recapta portant alguns productes al punt de recollida que estarà ubicat al peu de la sortida de la cursa. El punt de recollida estarà obert el dissabte a la tarda a partir de les 6, i el diumenge durant tot el matí.

Respecte pels excursionistes

Com dèiem molts excursionistes pugen cada cap de setmana el Pedraforca, especialment els mesos d'estiu. Hem de tenir en compte que el dia de la cursa compartirem aquest bonic espai natural tant els corredors i corredores com els excursionistes. Demanem als participants el màxim respecte a totes les persones que aquell dia pugin la muntanya. Com ja s'ha demostrat en altres edicions podem conviure tots plegats compartint el mateix espai i l'estima per la muntanya.

Horaris

Els horaris definits a la pàgina web seran estrictes. Es podran recollir els pitralls el dissabte a la tarda de 18:00 a 19:00, just abans del briefing. Tothom qui pugui venir a recollir el pitrall el dissabte ajudarà a agilitar el lliurament. Diumenge es podran recollir entre les 6:30 i les 8:15. Cal ser especialment respectuosos amb aquest horari, i passada l'hora els pitralls que no hagin estat recollits quedaran exclosos de la cursa.

Sort a tots i totes!

Desitjar-vos que tingueu una molt bona cursa, amb prudència gaudint d'aquest entorn tant especial: el Pedraforca.